Lagning av klätterträdet

Klätterträdet vi byggde i våras har använts flitigt och nu började det bli dags för en renovering. Slitaget är omfattande från små vassa kattklor. Dessutom skall vi skruva fast det i taket då katterna är så livliga i sitt lekande och liansvingande att det riskerar att välta....


Så här slitet är det nu... Sisalrepet har halkat ner och är nära nog utslitet på vissa ställen
image177


Vi har därför införskaffat en slags sisalmata som vi tänkte sätta fast. Men Maja Marodör har redan börjat förstöra så fort den kom innanför dörren!

image178


Gurkan inspekterar när det gamla repet tas bort! Det är bäst att vara med och tala om för husse hur det skall gå till!

image179


Och så här bra blev det! Lite detaljer kvar att fixa men Gurkan var snabb med att återerövra högsta hyllan!

image180


Maja har tillfälligt övertagit topp-platsen!!! Det brukar inte vara länge ;)

image181


Kommentarer
Postat av: Naken

Det där gjorde ni bra! Tur att du Gurkan kollar till så att husse inte gör fel. Det är ju ni som vet bäst hur det ska vara. Topp-platsen i det där bygget måste ju vara den absolut bästa. Därifrån ser man ju allt. Förstår att ni slåss om den. Hoppas ni blir vänner snart igen bara ;)

Postat av: Naken

Synd det där med topp-platsen. men det borde ju funka att göra två sådanadär...

Mina kläder hittar jag på olika nätbutiker och i Zooaffärer. Ex fanzydog, le chein, fina hund. Som ni hör på namnen så är de egentligen tänkta för små hundar. Men vem bryr sig ;)

2008-01-07 @ 19:23:11
URL: http://nakensdagbok.blogg.se/
Postat av: Aino

Hej!
Vi spanar regelbundet in er blogg och det är jätteroligt! Vi har också två bengaler, Zeus & Sassa som inte har hunnit fylla året än.

Blev imponerad av ert klätterträd. Var har ni hittat materialet? Vad jag har hört så är sisalen ganska dyr (med tanke på hur mycket jobb det är med den sen..) och sen såg den där mattan väldigt intressant ut. Vi har en köpt ställning men kissarna vill ha mer att klättra i och kräver att vi ska bygga på den befintiga och även bygga fler...

Rolig blogg, verkligen!
Aino

2008-01-12 @ 11:36:02
URL: http://www.flickr.com/photos/8836530@N08/
Postat av: Gurkan & Maja

Aino: Kul att ni tycker om blggen! Väldigt fina katter har ni också!

Klätterträdet gick ganska bra att bygga och var billigt. det går från golv till tak. Vi köpte en 7x7 regel som är fäst i en bottenplatta me 4 st vinkeljärn. Bottenplattan och hyllorna är i mdf. Hyllorna är fästa med två reglar per hylla: en ovanför och en nedanför. Detta material är våldigt billigt, en knapp hundralapp på byggmax. sisalrepet vi hade från början hittade vi på ÖB. Tyvärr tog vi ett tunnt och det tog evigheter att linda det runt trädet.... Köp ett tjockt alternativt gör som vi gjorde nu - köp en bit sissalmatta på hornbach och klä runt. Det kostar ca 200 kr vad man än väljer. Hyllplanen är klädda med fuskfårpäls och vi har vadderat med skummgummi för stolsdyna. Allt som allt gick det på ca 700 kr varav klädseln stod för hälften (?) Kunde ju valt något billigare klädsel men... :)

Det tog oss några timmar att bygga allt från grunden. Viktigt med bra verktyg och en bra skiss att utgå ifrån! Hoppas detta hjälpte och lycka till!

2008-01-12 @ 16:37:30
URL: http://gurkhatigris.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback