Skurkan

Det pysslas och pillas ständigt av en viss bengalflicka. Ibland ser vi hur hur hon snabbt rafsar ihop ritningarna över de hyss hon skall göra när vi kommer hem...

Det sitter numera barnlås på skåp och garderober som, hör och häpna, faktiskt är bengalsäkra också! Fast idag kom Gurkan runt det lilla problemet..
I en av garderoberna finns 10-liters säcken med kattmat. Den har Gurkan hittat en gång tidigare. Garderoben har skjutdörrar och det var ingen match för en sk(g)urk att få upp den och gnaga hål på säcken och glatt mumsa i sig. Barnlås monterades och Gurkan hölls borta i säkert.... 14 dagar!
Idag satt jag dock vid datorn 2 meter från skjutdörrsgarderoben och hörde konstiga ljud inifrån den låsta(?) garderoben. Öppnar dörren och vad hittar man där om inte en Gurkan som sitter och mumsar mat direkt ur säcken!! Ett litet mjau och kur-kurr och mums kom från en mycet nöjd skurk.

Hur kom hon in???? Javisst hade jag öppet dörren en sekund eller två men inte hann hon väl in då?

En bengal kan dock aldrig hålla sig och efter 5 minuter visade Gurkan mig hur hon kom in. Skjutdörren, 2m *1.5 m och mycket tung, satt inte fast i någon skena i underkant. Detta hade Gurkan lyckats lista ut och klarade med sin bengaliska envishet att dra hela underdelen utåt, medan den fortfarande hängde fast i toppskenan, och klämma sig in emellan....

Jaha, hur fixar man detta då? Nu står en fåtölj framför dörren och totalblockerar. Den skall hon väl ändå inte kunna flytta?!

En utmattad och nöjd skurk, planerar för fullt nästa illdåd!


En inte fullt lika företagsam Maja nöjer sig med en boxningsmatch mot persiennsnöret som så lämpligt hänger vid sovplatsen...

Greve Gurkula

Eller rättare sagt: Grevinnan af Transylvanien  ;) !


Nytt från IKEA


Vad är väl bättre än en äkta IKEA papperspåse att vila sin lilla kropp på...

Gurkan myser för fullt!

Semester!

Vi har varit på semester!  Hos Morrmorr och Morrfar! Det var lugnt o skönt, vi behövde komma bort ett tag. Matte och husse fick också åka bort (till något konstigt varmt land i söder.....).

På semestern dricker vi bara vatten direkt ur kranen... aldrig i vattenkanna som hemma.


Vi sover bara på förstklassiga platser som den inglasade balkongen...och Morrfars dator... fast den är lite liten!? Synd att de inte gör datorer i bengalstorlek...


Vi har fått gå på många och långa promenader, eller ja, Gurkan alltså, Maja vågar inte gå ut...

Gurkan har jagat bort varenda katt inom koppelavstånd som fräckt nog vågat närma sig :)

På det hela taget var det en bra semester med hur mycket uppmärksamhet som helst. Flera promenader per dag och god mat som man aldrig får annars! Skönt med semester!