"Lillan"

image69

  
 Här är Lillan! Vi har fortfarande inte kommit på något bra namn än så arbetsnamnet ligger kvar än så länge. Lillan är en vild katt - på många sätt vildare än vad Gurkan var i samma ålder! Efter en vecka har nu Gurkan accpterat den lilla. Gurkan är dock bossen och sätter henne på plats med jämna mellanrum. Båda respekterar de dock den andre när den äter eller går på lådan.
Lillan har börjat sova i vår säng. Hon kryper ned mellan benen ovanpå täcket. I morse vaknade jag med en katt vid benen och den andra uppe på bröstet. Sedan är det dags för tidningen. Då leks det och hoppas vilt i sängen. Här är dock inte Gurkan med längre. Hon har vuxit upp och sitter mest och tittar på när Lillan jagar tidningsdelar och sin egen svans.
Gurkan har hittat på mycket bus i sina dar men Lillan kan hon med! Häromdagen när jag kom hem låg diverse köksattiraljer utspridda på golvet. Det var inte Gurkan som var skyldig till detta, det märktes på sakerna som hade valts ut! Nej, Lillan har andra preferenser!

Katterna på balkongen en solig sommardag!   

Tillskott till familjen

I lördags var vi hos Anna i Fjärdhundra och hämtade ett tillskott till familjen, Charusheela från Meropes, som för tillfället går under arbetsnamnet Lillan. Lillan sov i sin transportbur hur lugnt som helst hela vägen hem, 4.5 timma i bilen!! Redan där märkte vi att det var en stabil katt vi fått med oss. Väl hemma fick den lilla installera sig i Simons rum och vila ut och göra sig hemtam. Gurkan gick naturligvis i taket och använde sina röstresurser överallt i lägenheten, skrek spottade och fräste så vi fick stänga alla fönster för grannarnas skull. De kommande två dagarna var ett helvete med Gurkan. Våran fina Gurka var ursinning på oss och den lilla och vi kände oss jättehemska! Vi trodde aldrig att detta skulle gå...

Efter mycken terapi med Gurkan och ett änglalikt tålamod från den lilla har nu Gurkan lugnat sig och idag tisdag har det skett jättestora framsteg! Lillan har lekt med Gurkans hartass under Gurkans överinseende och morrande. Till slut kunde inte Gurkan låta bli att börja leka även hon, under protest förståss!!

Nu håller husse på och städar akvariet vilket innebär en massa stoj och tidningar på golvet. Lillan leker och utmanar Gurkan för fullt, dyker under tidningar, utför småattacker osv. Och Gurkan verkar tycka det är lite kul?!
     

Egen balkong!

Vi har nätat in en av balkongerna så att Gurkan kan röra sig fritt där. Nu i värmeböljan har hon praktiskt taget bott där. Hon sover ute på nätterna i sin lilla korg som är stadigt fastsatt i räcket.
image55

image56