Vattenkatten

Gurkan är vår vattenkatt! Är alltid med där det finns vatten och sitter gärna i duschen i pölarna efter att man har duschat. Redan när hon kom insåg vi att vattenskål inte var något alternativ. Skålen vndes upp och ned och vattnet skulle ut. På den vägen är det... ett vattenglas står obevakat under 5 sek på bordet...PANG så är det vält över ända och Gurkan går nöjd där ifrån. Hon har vält ut otaliga glas och tillbringare. Idag står en en vattenkanna i diskhon som katterna får dricka ur... det är det enda som funkar...

När vattenkannan tas fram för att vattna blommorna har man en katt tjutande efter sig - Ge mig! Ge mig! Nu!!! Ge hit!!! (Man hoppas att grannarna inte tror att vi plågar katten...) Om man då låter henne få tas sig en närmare titt händer följande: först tar hon tag med båda tassarna och försöker med all sin kraft slita omkull kannan (det är tufft att hålla emot - jag lovar!). När det inte funkar stoppar hon ner tasssar och nos och gräver ut vattnet. Allt skall ut!
Så här ser det ut....

Maja - Lillkatten

Vår söta lilla Maja måste få lite plats här. Hon är yrvädret i familjen och har en lång radda med smeknamn (Kärt barn...). Mest går hon under benämningen Lillkatten - både för att hon är minst men även för att hon bara styrs av lillhjärnan. Denna lilla varelse är helt instinktiv och vi tror inte att hon har förmågan att tänka själv utan bara reagera :)
Gurkan har hjärnan i familjen, Maja har snabbheten... Maja gör gärna som Gurkan gör men det syns klart och tydligt att hon inte fattar varför. Men varför tänka när man kan agera!!!


Dammsugarattack - nu på film...

När Gurkan var liten var hon rädd för dammsugaren. Därför jobbade vi hårt med att hon skulle vänja sig vid den och förknippa dammsugandet med något positivt. Det ångrar vi nu..... Varje gång vi skall dammsuga soffan så är Gurkan där och vill vara med. Ofta biter hon sig fast i munstycket vilket gör dammsugningen 4.5 kg tyngre att utföra....

Gurkan & flugorna

En dag upptäckte vi att Gurkan betedde sig något mystigt. Helt plötsligt satt vår livliga lilla tiger helt stilla i timmar på översta hyllan i klätterträdet.... hmmm, nu har hon verkligen blivit knäpp.... vad är det hon stirrar på?

Efter att totalt ha idiotförklarat Gurkan upptäckte vi till vår förvåning att hon faktiskt såg något vi inte såg... osynliga flugor!!!

Så här kan det se ut. Gurkan blir dessutom lite förlägen när man kommer på henne med att stirra in i väggen ;)