Picknick

I helgen var vi ute vid kusten och njöt av vårvärmen. Vi försöker bilträna Gurkan som inte tycker om det. Men några mil norr om Göteborg kom vi, hittade en trevlig plats på en liten ö i skärården och hade picknick. Det där med att gå i koppel funkar ibland. Gurkan kan gå som en hund om hon vill men ibland är det stopp. Det går alltid bäst hem. Picknicken var god, solen sken och Gurkan passade på att njuta av värmen i gräset. Paratde konstant gjorde hon också.. Man håller väl koll på flocken!


   

Dagen då renfälllen skulle dö

I vardagsrummet ligger en renfäll på golvet. Gurkan har alltid skytt denna som pesten - luktar konstigt, är äcklig att gå på osv. Hon har alltid gått långa omvägar...
Men lördagen den 17:e mars bestämde sig Gurkan för att renen skulle dö!! På morgonen hittade vi henne fastbiten i renen, stora tussar flög i luften och golvet var fyllt med hår. Slakten pågick för fullt.
Matte trodde hon hade lösningen på problemet och tog fram fy-sprayen (skall effektivt stöta bort klösande katter m.m.) och sprayade hela renen. Gurkan ryggade tillbaka några gånger, blev förbannad över den dåliga lukten och återupptog slaktandet. Inget skulle stoppa henne! Tussarna flög som aldrig förr och frenesin hos Gurkan gjorde att matte gav upp och stoppade undan renen.

   

På kvällen gjordes ett nytt försök. Renen togs fram och sprayades åter med fy-spray. Till och med matte o husse tyckte det luktade illa. Men detta taggade bara Gurkan ännu mer som återigen upptog slakten! Matte plockade då fram vattensprutan... För varje attack på renen fick Gurkan sig en vattenkaskad. Likt en pitbull bet hon sig fast för glatta livet, knep ihop ögonen, vek ner öronen och försökte släpa renen med sig in under skåpet. Lite vatten skiter väl en bengal i, ungefär lika äckligt som att bli pussad.
Efter fem minuters kamp gav matte upp, plockade bort renen och torkade den dyblöta katten. Gurkan responderade med att spinna högt, gosa och pussas. Renen var borta!

Jämt-katten

Gurkan kan man kalla en jämt-katt. Hon är jämt med överallt, skall jämt göra något ofog och pratar jämt = Jämt-katt. Idag skalade matte och Gurkan potatis tillsammans. Gurkan skall jämt vara på diskbänken när man är där. Gärna stå mitt i vägen, leka med disken och stoppa huvudet under vattenkranen. Idag var det särskilt intressant med allt potatisskal som föll ned i vasken... Lite blöt blev man också... Fast det bryr sig inte en bengal om!
   

På morgonen brukar vi läsa tidningen. Gurkan är alltjämt med. Alla tidningsdelar skall hoppas på, bittas i och allmänt massakreras. Det är bäst så!
   
image35

Sötnos

image26

Golvbrunnen i badrummet

Gurkan har hittat på en ny grej... Det går att lyfta på silen till golvbrunnen i badrummet med en snabb kloryckning. Därefter kan man sicka ned sin lilla nos och dra upp gammalt hår och annat som ansamlats där! Riktigt äckligt. Och detta från en katt som inte ens dricker vatten ur en skål för det är ä c k l i g t. Nej, rinnande färskt vatten från kranen skall det vara... Nåja, numera ligger det sten på golvbrunns-silen så nu har hon problem :) 

    
Gurkan tycker om duschen. Framför allt om någon duschar där också. Att bli lite blöt är inte så farligt för en bengal. Det är ungefär lika besvärande som att bli pussad av matte!

Många bus blir det i lägenheten. Vi har precis lagt sten i alla krukor för att slippa få jorden urgrävd och spridd över hela golvet. Jaga fötter på natten är också populärt. Dom skriker och rycker till så konstigt människorna så fort man ger dom ett litet kärleksbett!!

Bilder

Husses bror har varit och hälsat på och tagit fina bilder på Gurkan. Se bara så söt man kan vara! Klicka på bilderna så blir de större.

                            
    
    


Akvariet

Akvariet är en favoritplats att ligga på. Det är så varmt och skönt ovanpå lysrören. Fiskarna däremot är helt ointressanta...

                                         
      

Husses knä

  
Sova i husses knä är bäst! Gurkan kryper gärna upp i knät och slänger sig handlöst i gropar, över ben osv. Det bästa är om man håller fram handen så hon kan parkera sitt lilla huvud där. En riktig liten gosekatt är hon. På nätterna kommer hon upp i sängen och gosar ner sig i duntäcket, gärna mellan husse och matte. Där ligger hon utsräckt som en gurka, därav smeknamnet.

  

Lek i sängen

 
Gurkhan leker i sängen. Eftersom hon är så oerhört  klumpig är sängen det perfekta stället att öva hopp i. Det gör inget om man landar på det lilla huvudet eller på ryggen.