Lek & Stoj

Gurkan har alla sina leksaker, selar, koppel i en låda i vardagsrummet. Det blir väldigt mycket leksaker. Mest populärt är gamla toarullar, ett treo-rör m.m. Vi har kommit fram till att det är ingen idé att hindra Gurkan från att göra något eller leka med olika saker. Då får man jobba förgäves. Istället få Gurkan leka med det hon hittar, som ett treo-rör. Mycket populärt och det gör att hon inte ger sig på andra mer värdefulla saker.
När Gurkan vill ha en leksak går hon och hämtar den i sin låda. Ibland är det kul att välta ut allt....
   

Vi har också kommit på det ultimata sättet att straffa 'gurkan när hon gör fel eller busar för mycket! I början skällde vi på henne och fräste m.m. Detta hjälpte en gång eller två, efter det fick vi själva skäll och en katt som var ännu mer beslutsam att göra saker som matte och husse inte tycker om...
Nu plockar vi upp det lilla kräket och pussar och gosar så mycket med henne att hon blir alldeles vimmelkantig och tillintetgjord! Funkar i alla lägen!

Dammsugarattack

När husse dammsög soffan häromdagen bestämde sig Gurkan för att döda munstycket. Husse i sin tur dammsög Gurkan. Gurkan blev förbannad och elektrisk. När matte skulle klappa Gurkan fick vi stötar. Gurkan blev ännu mer förbannad och skällde ut oss efter noter!!
Ibland går det livat till :)


  image46